ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ HALK OYUNLARI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Halk Oyunları ile öncelikle hedeflenen beden beyin koordinasyonunun gelişmesi, dengenin olgunlaşması ve ritmik adımın öğrenilmesidir. Halk Oyunları çalışmaları ile kültürel mirasları öğrencilerimize aktarmaya çalışırken; bu danslar ile takım çalışmasını, birlikte hareket etmeyi, uyumu, paylaşma, yardımlaşma duygularını pekiştirmeyi hedeflemektedir. Bu çalışmalar çocuklarımızın kendi kültürleri hakkında bir başlangıç yapmalarını sağlayarak, geçmişi geleceğe taşıyan kültür mirasçıları yetişmesine öncülük edecektir.

Disiplin açısından da halk oyunlarının çok olumlu etkisi vardır. Çocukların aynı müzikte, aynı hareketleri yaparak aynı sesi çıkartmaları, toplu halde el ele tutuşmaları, komutla hareket etmeleri, onların tamamen bütünleşmelerini ve birlik içinde oyun bitene kadar dikkatlerini kaybetmeden organize olmalarını ve kurallara uymalarını sağlar.

13.03.2024 445

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024